Hur funkar Tinder?

Tinder är en dejtingapp tillgänglig både för Apple iOS och Google Android. Konceptet ligger helt i linje med hur samhället utvecklas – Snabbare, enklare, bekvämare. De flesta av oss har mobiltelefonen med oss överallt. Tinder är snabbt och enkelt. Flirta på bussen/tåget, framför TV:n, ute på stan..

Tinder är nytt koncept, helt gratis och i skrivande stund den överlägset bästa dejtingappen i Sverige.

Hur fungerar det?

Tinder är lätt att sätta sig in. Appen använder Facebook för att hämta grundläggande information om dig. Det är även genom Facebook som du väljer vilja bilder som ska visas i Tinder. Nu kanske du tänker, inte ännu en app som ska ha access till Facebook, och ännu mindre vill jag att en dejtingapp ska ha det! Men här behöver du inte oroa dig. Tinder har ingen möjlighet att posta på din Facebook profil, inte heller kan någon se att du använder Tinder. Du är helt anonym!

Kopplingen med Facebook ger istället många fördelar:

  • Har du och en annan person på Tinder gillat samma saker på Facebook kommer detta visas. T.ex om du gillar bandet Metallica, Levis jeans och Loka och personen du funnit i Tinder också gör det, kommer det visas som era gemensamma intressen.
  • Har ni gemensamma vänner på Facebook kommer även detta synas i Tinder. Som många brukar säga, det är ofta via sina vänner och bekanta man träffar sin partner.
  • På Facebook är dom flesta sig själva. Man laddar inte upp vad som helst för bilder. Detta leder till att du överlag träffar på mer seriösa personer på Tinder än på dejtingsidor, där personen är helt anonym och kan ha laddat upp diverse bilder du helst hade sluppit se.
C-Date - Gratis Dejtingsida

Hur kommer jag igång?

Appen finns tillgänglig till Android och iPhone. Tinder är inte låst till någon version, så iPhone användare kan hitta personer som använder Android och tvärtom.

Det första du möts av när du startar appen är en startskärm där Tinder vill logga in med din Facebook och du behöver ge den en rad godkännande. Här blev jag lite skeptisk först, men som nämnts ovan. Du är 100% anonym, ingen kommer kunna veta att du använder Tinder.

Börja med att fylla i grundläggande kriterier för vad person du söker. Klicka på + för att lägga till bilder ifrån Facebook. Sedan har du möjlighet att skriva en kort beskrivning om dig själv. Möjlighet finns även att koppla in Instagram och få med ytterligare bilder.

Dom två viktigaste bitarna sedan är att ställa in hur långt sökavståndet (i km) ska vara, samt vilket åldersspann du vill finna personer inom.

tinder dejting app
Nu är du förhoppningsvis igång med några bilder till din profil och en catchig presentation! Allt du behöver göra är att vänta en liten stund så letar appen snart fram ett antal användare. Nu kommer vi till det som blivit ett klassiskt uttryck bland användare av Tinder, att swipa.

En person som du finner intressant swipar du höger, en person som du inte finner intressant swipar du till vänster. Skulle den personenen du swipat höger sedan göra detsamma tillbaka så blir det en match, och ni kan börja skriva till varandra. Du är helt anonym i ditt swipande. Ingen kommer få reda på vilka du swipat åt vänster, och tvärtom du kommer inte veta vilka som av någon anledning valt att swipa dig åt vänster.

Det finns även en ”super like” knapp som du bara har tillgång till en gång per dygn. Skulle den person som du valt att använda ”super like” på, swipa dig åt vänster får han/hon först upp en liten notis om att du visat lite extra intresse. Många som använder Tinder lägger sällan ner något större tid vid sitt swipande, som att titta på personens profil eller de övriga bilderna. Att använda en super like kan därför få en person som tänkt swipa till vänster att tänka till lite och se närmare på vem du är.

Tinder går snabbt att sätta sig in och är enkelt att använda. Det är den populäraste och bästa dejtingappen i Sverige med ett stort antal användare.